ZAMANIN EKSİLTEMEDİĞİ AŞKLAR

                      ZAMANIN EKSİLTEMEDİĞİ AŞKLAR

                Big Bang öncesinde ve kara deliklerde zaman kavramı yoktur, hiçbir hareketin olmadığı salt statik bir ortamda bu kavramdan söz edilemez. Öyle demişti fizik profesörü ve zamanın değişimle iç içe olduğunu anlattı farkında olmadan. Peki gerçekten öyle miydi şöyle sorayım yada gerçekten zamanın değiştiremeyeceği bir şey olabilir miydi ?
                Yarılanma ömrünü hesaplayabildiğimiz maddeler değil kastım, her an yenilenen hücrelerde beni ilgilendirmiyor. Acaba diyorum duygular ve hisler zamana meydan okuyabilir mi? Hani hep derler ya seni sonsuza kadar seveceğim bu gerçek olabilir mi?
                Birkaç sene önceki kendimiz farklı birisi olarak karşımıza gelse onunla anlaşamayacak olan biz, arayıpta bulduğumuzu sandığımız ruh eşimizle bir ömür anlaşabilir miyiz gerçekten, yoksa anlaşma değil alışma süreci midir farkında olmadığımız ?
                Seni ilk günkü gibi seveceğim diyenler aşkla, heyecanla, tutkuyla bir gizeme vurulanlar, o gizem çözülüp kaybolduğunda, tutku bittiğinde, heyecan söndüğünde, hormonlar durulduğunda, kusurlar bulunduğunda yine aynı duyguları hissedebilecekler midir cidden?
                Seninle yaşlanmak istiyorum diyen kaç kişi sevdiğini ilk hatasından sonra yalnız bırakmış ve bir ömür kaçmıştır ondan, ilk cümlesinde hiçbir koşul sürmediği halde.
                Hata ve yanlışı herkes affeder ama kaçımız yalan ve ihaneti bağışlamaya hazır. Söyleyin kaçımız şartla, koşulla seviyor aşkını. sevginin amasız, fakatsız olması gerektiğinide söyleyen biz değil miyiz ?
                Kaçımız aşkın gözü kördür dedikten sonra sevdiğinde kusurlar buldu ve onu değiştirmeye çalıştı, kaçımız sevdiğinin sevgisini kazanmak için başkası gibi davrandı ve kaçımız kendini olduğu gibi kabul etmezken sevilememekten şikayet etti.

                İnsan ne ilk günkü gibi sevebilir nede ihanet affedilebilir. Çünkü sevgi yakıtı kendi parçaları olan makine gibidir, özen ister, bakım ister, tazelenmek ister. Sevgi kibritini farkına varmadan çaktığın yangın gibidir, kontrole alamadığın, sönmesine kıyamadığın, yakacak kalp yanacak his iser. Sevgi semaya yükselen gökkuşağı gibidir, bakmaya doyamadığın, yerini bulamadığın, emek ister, saygı ister, gözyaşı ister.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KORKU ...

KORKUYORUM

UZAKTAN SEVMEK

ALIŞILAGELMİŞ YANILSAMALAR

ERKEKLER NEDEN "SENİ SEVİYORUM" DİYEMEZ ?

GERÇEKTEN SEVENLER

SEN

SENİ SEVİYORUM DİYEBİLMEK...

Aşk şehrinde bir garip yolcuyum